Rolvsøy Velforening er et felles organ for alle som har tilknytning til - og er glad i Rolvsøy.  Med din hjelp vil vi bli enda bedre i stand til å skape et samfunn hvor det er godt å være. Som medlem i vår forening får du også tilgang til alle sider på vår hjemmeside.
Å komme sammen er en begynnelse.  Å holde sammen er fremgang.  Å arbeide sammen er suksess 
Bli medlem  HER       Kontonr.: 4910 12 96503       Medlemskontigent kr. 200,-     

You are here

Fortellinger fra øya

RVF vil samle gode fortellinger og lokalhistorier fra øya. Det er sikkert mange som sitter på gode historier, og mange eldre som kjenner til verdifulle lokalhistorier.
Det ville være trist om disse skulle forsvinne for alltid. Alle vet at mange små biter kan bygges sammen til et stort og innholdsrikt bilde, så la oss komme i gang.

Kommentarer fra anonyme (ikke registrerte) krever godkjenning før publisering.

Kommentarer

Britt Randi Nicolaysens bilde

Ja vi får ta med penn og papir, kanskje opptaker og kamera når vi drar dit i sommer. Oppfordring til alle, så får vi se om det kommer noen artige og opplysende historier etter ferien.

svdavidsens bilde

Her kommer en liten historie med et utsagn som gjerne kunne ha vært sagt av en avdød rolvsøyværing. Det har sin bakgrunn i det bibelske sitatet: "Du ser splinten i din brors øye, men du ser ikke bjelken i ditt eget."

Den her rolvsøyværingen  har sagt det på følgende måte: "Du ser splinten i din egen bjelke, men du ser fan ikke bror din i øyan".

 Kanskje er denne historien litt utenom hva denne siden er tenkt bruk til, men..........kunne ikke la vær.

Toves bilde

Herlig!

Toves bilde

Bok skrevet av Pål Espolin Johnson fra da han vikarierte som lensmannsbetjent i Havøysund. Anbefales absolutt! Her er det møte med mennesker både på Rolvsøya og Ingøya.Se http://skrift.no/espolin/  Se under linken forfatterskap.

Synes det hører med her...

Jan Davidsens bilde

heter det når noen ikke hører skikkelig etter.

Denne rolvsøyværingen hadde sin egen versjon av uttrykket. Han skal ha sagt noe slikt som; "Det nøtte ikke å snakke te ongan i dag for bægge øran dæmmes går ut å inn."

Toves bilde

Her er en sann historie som jeg tilfeldigvis fant. Nils-Olaf Dalvik bodde i Tufjord og var gift med Solfrid Isaksen. De flyttet til Rypefjord på begynnelsen av 60-tallet.

http://www.maloalo.no/side/index.php?option=com_content&view=article&id=...

Toves bilde

...og dette husker jeg godt: Vi satt klistra til Fiskeribølgen for å høre hvordan det gikk. Kanskje det er noen som vet/husker mer om dette?

«Rolvsøyværingens» redningsmann.
I «The Fishing News>> utgave for 9. januar berettes det om
tråleren «St. Marks>> 's unnsetning til m/k «Rolvsøyværingen»,
som i storstonn utfor Fruholmen fyr i Finnmark drev hjelpeløs
med delvis smadret rorhus og linebruk i propellen. «The
Fishing News>> roser «St. Marks>> skipper, Mervyn Frederick Hough.
Han er 29 år gammel og tok sitt skippersertifikat i september
måned. Turen var hans andre som skipper. Det er ikke tvil
om at det fra skipper Houghs side og fra hans mannskap ble
utvist både godt sjømannsskap og stor utholdenhet.

svdavidsens bilde

Ja, hvem husker ikke de årlige fotballkampene mellom Ingøy og Rolvsøy på denne tiden. Kampene startet med en enorm entusiasme. I begge målene sto det spanner med leskedrikk. Kyrre Johansen, som var Ingøys store keeper gjennom flere år, "passet" meget god på lagets edle dråper. I kampens forløp, og i sær i pausene, var flere av spillerne og lesket seg på godsakene, noe som resulterte i at når kampene var ferdigspillt var nesten alle spillerne meget happy over resultat og i særdeles god form. Det var tider det - da klonken smakte.  

svdavidsens bilde

Dette skjedde en gang på 50-tallet. Jeg ble sendt av min far for å kjøpe et lammelår hos en fisker-/småbonde på øya. Rold Paulsen var med meg på denne handelen. Lammelåret veide 3 kg og kiloprisen var 7 kroner. Regneferdigheten var kanskje ikke den aller beste blandt den eldre garde den gang, så utregningene foregikk som regel i form av hauregning. Følgende høylydte hauregning ble da foretatt av selgeren: 7 gange 7 e 14, og 3 tel er 21. Skal ha 21 krona.  Helt fantastisk matematikk i det svaret også ble riktig.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer