Rolvsøy Velforening er et felles organ for alle som har tilknytning til - og er glad i Rolvsøy.  Med din hjelp vil vi bli enda bedre i stand til å skape et samfunn hvor det er godt å være. Som medlem i vår forening får du også tilgang til alle sider på vår hjemmeside.
Å komme sammen er en begynnelse.  Å holde sammen er fremgang.  Å arbeide sammen er suksess 
Bli medlem  HER       Kontonr.: 4910 12 96503       Medlemskontigent kr. 200,-     

You are here

Reisebrev fra Tønsberg 26-27.9.15

Tønsberg – Tufjord 70 år etter. Som styremedlem i Rolvsøy Velforening fikk jeg invitasjon til markering av Tufjordhjelpen 25-27.september 2015 i Tønsberg og var Rolvsøy Velforening sin representant. 

Janne og Edith  reiste til Tønsberg med fly fra Alta fredag morgen, og tog fra Gardermoen til Tønsberg. På togstasjonen ble vi tatt imot av informasjonssjef Jan Petter Bergan. 

Det ble avtalt at vi skulle møtes på ettermiddagen for å spise og snakke.

 

 På bildet er fra venstre: Jeanette Tapper (datter til Johnny), Edith Isaksen, Gudleif Kristiansen (ordfører i Måsøy Kommune), Johnny Tapper, Bent Måsvær (Tønsbergs representant som var i Tufjord som varaordfører i 2011) og Tove Rivelsrud med ryggen til.

 Deretter fikk vi middag. Da var Tufjordingene Roy og Oddbjørn Olsen med fruer også kommet. På dette bilder et fra venstre: Roy, Bent, Oddbjørn med frue, Johnny, Jeanette, Gudleif, Tønsbergs ordfører Petter Berg, Jan Petter Bergan, Tove og Edith

Lørdag startet med praktisk informasjon på hotellet og deretter byvandring.

Tilstede, født og oppvokst i Tufjord var Johnny, Wenche, Randi og Anne-Grethe Tapper, Oddbjørn, Roy, Janne, Synnøve og undertegnede. Fra Rolvsøya forøvrig; Edith og Jan.

Wenche, Synnøve, Oddbjørn og Roy hadde med ektefeller, Johnny hadde med seg sin yngste datter Jeanette og Tove hadde med sønnen Ståle og hans kjæreste. Tidligere lærere på Gunnarnes Vera og Vidar Rustan var også med.  Fra Tønsberg kommune stilte ordfører, varaordfører, rådmann, informasjonssjef, biblioteksjef, to kulturmedarbeidere. En representant fra Slottsfjellmuseet var der også.

Tønsberg er en vakker gammel by med rik historie. Tor Inge Moseid og Jan Petter Bergan har laget ett hefte, basert på materiale fra Jan Davidsen: Tufjordhjelpen fra Tønsberg 70 år. En fantastisk og nesten ukjent historie.

Kl 14:00 var det arrangement i Tønsberg og Nøtterøy bibliotek hvor Tønsberg –Tufjord hsitreien ble presentert med utstlling, bilder, innslag og hilsener fra ordførere i både Måsøy og Tønsberg Kommune. Overnevnte brosjyre ble utdelt.

Kl 19:00 inviterte ordfører til middag.

Det var gode og opplevelsesrike dager i Tønsberg. Vi ble tatt godt vare på og det var en opplevelse å være til stede. Det er jo en helt fantastisk historie, tenk hvor heldige Tufjord’s innbyggere var. Vi får jo aldri vite hvordan det ville gått uten Tønsberg hjelpen.

Hilsen Janne 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer